Psst!

På grund av alkoholrelaterat innehåll bör du vara 20 år eller mer för att besöka den här siten. När jag bekräftar att jag är 20 år eller äldre godkänner jag också att vegabryggeri.se använder cookies

Våra öl

Humligt, fruktigt, knäckigt, krispigt, friskt och blommigt – och Göteborgskt. Kolla in våra olika produkter och hitta allt från ljus lager till mörk materia. I Vega familjen ingår även GBG Soda - Vårt alkoholfria varumärke som vi driver tillsammans med Simon Svensson. Vill du veta mer om det så klicka på länken nedan.
Shoreline apa

Shoreline apa

American Pale Ale

30760

Den 12 december 1915 lämnar Atlantångaren S/S Stockholm Göteborg med destination New York. Det är jungfruresan för Amerikalinjen. En rutt som kommer ta närmare en halv miljon svenskar till Amerika. Hundra år senare tappas Vega Bryggeriets amerikanska pale ale – Shoreline upp på butelj. Som en hälsning till det sekel som passerat, båtar som passerat och vatten som runnit. Finns i dessa butiker: Backaplan, Eriksberg, Gårda, Linnégatan, Nordstan, Karl Johansgatan

Best Coast ipa

Best Coast ipa

India Pale Ale

30971

Kranarna utanför vårt bryggeri har gått I pension och nithammarna har tystnat. Men allt arbete har inte avstannat på Hisingen. Tvärtom. Där varven tidigare låg har nya verksamheter hittat hem. Våra kranar har aldrig jobbat hårdare. Att Best Coast IPA därmed adderar till en lång hantverkstradition, här på Ringön, är något vi är stolta över. Finns i dessa butiker: Backaplan, Eriksberg, Nordstan, Karl Johansgatan

Azalea lager

Azalea lager

Lager

31423

1966 planteras det för fullt i den västra delen av Slottsskogen. En av Göteborgs vackraste platser börjar ta form. Varje år i Maj, när azaleorna blommar, så tar vi oss från kranarnas ö för att möta de vackra färgerna och blommiga dofterna i Azaleadalen. Det är ingen hemlighet att Vega Bryggeriets Azalea Lager är en påminnelse om sommarens alla dofter och smaker. För i Azalea kan man inte undgå att bli kär. Finns i dessa butiker: Backaplan, Eriksberg, Gårda, Linnégatan, Nordstan, Karl Johansgatan, Torpavallen

Modern Lager

Modern Lager

Torrhumlad Lager

34687

Här på Ringön, i hjärtat av Göteborg, pågår alltid massor av hel- och halvgalna projekt. Bakom en blå dörr sitter nån och snidar en satellit i masonit - och bakom den röda bredvid knackas nästa världssensation i 8 bitar. Tar man det bästa av två världar kan magiska saker hända. Med denna smakrika och fruktigt humliga lager vill vi hylla alla sköna drömmare med påbörjade uppfinningar och projekt - som en Princess med raketmotor.

Double Dry Hopped IPA

Double Dry Hopped IPA

IPA

31036

Humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av grapefrukt, passionsfrukt, färska örter, honung, ananas och ljust bröd.

Gotenius porter

Gotenius porter

Torr Engelsk Porter

30761

1950 när Gotenius Varv startade var allt annorlunda här på Ringön. Varvsindustrin blomstrade och bolaget ansågs litet och anspråkslöst. Sextio år senare är det ett av få västsvenska varv som fortfarande är verksamt. En daglig påminnelse om att kvalitet och envishet vinner i längden. Inte konstigt att vår porter, mörk som tjära, bär Gotenius namn. Finns i dessa butiker: Karl Johansgatan, Nordstan, Backaplan.

The holy grail 2018

The holy grail 2018

Barley Wine / Wee Heavy

33460

Nyanserad smak med sötma, inslag av fruktkaka, choklad, nötter, kanel, smörkola, kaffe och russin. Serveras vid 12-14°C som sällskapsdryck eller till rätter av mörkt kött. Släpps i limiterad upplaga en gång om året.

The Holy Grail 2019

The Holy Grail 2019

Barley Wine

34442

Nyanserad, söt smak med inslag av fruktkaka, ljus sirap, sultanrussin, smörkola, torkade dadlar och nötter. Serveras vid 14-16°C till lagrade hårdostar eller till inte alltför söta nöt- eller chokladdesserter.

Vega Winter Stout

Vega Winter Stout

Imperial Stout

34136

År 1883 sjösattes Sveriges första isbrytare. Den fick det självklara namnet Isbrytaren I och tillverkades av våra grannar på Lindholmsvarvet. Fartyget fick till uppgift att hålla hela Göteborgs hamn isfri - även de strängaste av vintrar. Tio år senare, när isen låg tjock hela vägen till Skagen, krävdes ytterligare brytarkraft och Isbrytaren II såg dagens ljus. Nu skulle sjövägen mellan Göteborg och Danmark för alltid vara farbar. Vega Winter Stout är en hyllning till värmande handlingar i bistra klimat.

Seven Day IPA

Session IPA

33988

Sju dagar från bryggning till butelj. Kveikjäst från de norska fjordarna gör det möjligt. I generationer har denna jäst använts för ölbryggning av våra vänner i väst och nu har turen kommit till oss. Vår 7 Day IPA är ett samarbete mellan oss på Vega, isländska Gaedingur och Craft Labs. På sju dagar får vi fram denna friska session ipa med toner av fjordar och stolta berg.

Goodness Grapecious ipa

Goodness Grapecious ipa

Grapecious ipa

33659

2015 startade Petur & Fredrik resan med GBG Beer Week. En expedition med målet att sprida kunskapen om vad en öl faktiskt kan vara. I år har Vega Bryggeri fått äran att föra traditionen vidare. Resultatet är Goodness Grapecious IPA - en öl där druva och humle kärleksfullt samsas om utrymmet. Torr och frisk svävar den ovan vinrankor och humlegårdar. Finns i dessa butiker: Backaplan, Eriksberg, Gårda, Linnégatan, Nordstan, Karl Johansgatan,Torpavallen. Foto: @vega_photografer

Hazy amber

Hazy amber

Amber Ale

30838

Den 1 september 1906 sjösattes Barken Viking för första gången. Sedan dess har hon skeppat vete från Melbourne, koks till Callao och missionärer till Durban. Idag när hon ligger permanent förtöjd vid sin kaj, är det lätt att glömma vilken berest gammal dam hon är. Med vår Hazy Amber, innehållande humle från tre olika kontinenter, vill vi uppmärksamma Viking. En del av Göteborgs rika sjöfartshistoria. Finns i dessa butiker: Backaplan, Eriksberg, Nordstan, Karl Johansgatan

Deep sea imperial porter

Deep sea imperial porter

Imperial Porter

31459

Den 12 september 1745 var en dålig dag på jobbet för Casper Mattsson, lots från Brännö. Mitt på dagen inför tusentals åskådare, styrde han Ostindiefararen Göteborg rakt på det ökända grundet ”hummelbådan”. Skeppet, som efter två år i Kina, var tungt lastat, sjönk som en sten. Deep Sea tillägnar vi dig Casper, och alla andra som haft det kämpigt där ute på haven. Finns i dessa butiker: Nordstan, Backaplan

Rice & Shine ipa

Rice & Shine ipa

India Pale Ale

33210

Happoshu är en traditionell japansk ölstil som innehåller ris. Det ger en torr och krispig dryck som ger mycket plats åt humlen att blomma ut. Vår Rice & Shine IPA är bryggd på ris och har likt gryningens första strålar en vacker solgul färg. Rice & Shine är en flirt med Happoshu med hjärtat i Göteborg. Så att du i tanken kan lämna Lilla London och känna dig Big in Japan. Finns i dessa butiker: Backaplan, Eriksberg, Nordstan, Karl Johansgatan, Gårda.

May day dipa

May day dipa

Dubbel IPA

32707

När Martha Costons man hastigt gick bort 1848 lämnades hon åt sitt öde. Ensam började Martha gå igenom sin bortgångne mans papper och hittade ett påbörjat, men långt ifrån avslutat projekt. Under tio år färdigställde hon den uppfinning som kom att bli den moderna nödraketen – Costonfacklan. Med patent över hela världen och en plats i National Inventors Hall of Fame visar Martha med sin glöd att man aldrig skall sluta kämpa hur hårt det än blåser. Med vår May Day Dipa vill vi uppmärksamma Martha Coston och andra starka kvinnor som satt sina avtryck i historien. Finns i dessa butiker: Backaplan, Eriksberg, Nordstan, Karl Johansgatan, Gårda.

Bergstrands Monsooned Porter

Sedan 1934 står Sjömanshustrun tålmodigt vid hamnen. Stormar och piskande regn har genom åren gjort hennes bronshud än vackrare. Hon väntar på ett skepp vars resa kantats av samma prövningar; tropiska oväder som förädlat lasten med kaffebönor, humle och malt. De tre förenades i Bergstrands Monsooned Porter, med smaker lika okontrollerbara som havets nyckfullhet. Sedan dess har Göteborg inte varit sig likt, men kvinnan vid havet väntar obevekligt på nästa last.

Easter Island Ale

Easter Island Ale

Pale Ale

Med 200 mil till närmsta land kändes det säkert rätt bra för kapten Roggeveen att den 5 april år 1722 se en ö dyka upp i horisonten. Att detta råkade ske på påskdagen gjorde att han döpte den triangelformade ön, stor som Hisingen, till just Påskön. Likheterna med Hisingen är annars inte jättemånga men en sak är säker – här finns också en hel del sköna gubbar. Släpps i limiterad upplaga en gång om året.

Beställare

Är du distrubutör eller hotell/restaurangägare och vill beställa från bryggeriet?

Välkommen att kontakta någon av oss!

kalle@vegabryggeri.se

eller

goran@vegabryggeri.se

Privatkund

Är du privatperson och vill beställa vår öl?

Knappen tar dig vidare till vårt sortiment på systembolaget.se

 

Tyck till om våra öl!

Att brygga öl blir ännu roligare när ni bryr er!

Har ni frågor om våra produkter så gillar vi att ge svar.