Psst!

På grund av alkoholrelaterat innehåll bör du vara 20 år eller mer för att besöka den här siten. När jag bekräftar att jag är 20 år eller äldre godkänner jag också att vegabryggeri.se använder cookies

Konserter

Här kan du läsa mer om alla konserter som är bokade under året. Du kan också lyssna på låtar från alla akter och hitta länkar till biljetter

Kommande konserter på Vega

Scrolla ner i listan och se vad som är på gång under året.
Vill du veta mer om någon spelning eller om oss maila goran@vegabryggeri.se

Jacob Öhrvall + Saaristola tors 30 mars

Albumaktuella Göteborgsbaserade basisten och låtskrivaren Jacob Öhrvall debuterade som soloartist med debutalbumet ”Long Gone”. Vinnare av ”Årets Nykomling” på Manifestgalan 2023.

Nu är han aktuell med ett andra fullängdsalbum, Hjärnan av och smajlet på, som släpptes 2/12 förra året på indielabeln Gaphals. Musiken doftar av 90-talets lekfulla indie som inte drar sig för att blanda distad bas, storslagna arpeggiosyntar och en hel del Madchester-grooves. Addera ironiskt sylvassa texter och du har en av de piggaste indieplattorna år 2022.

Saaristola från Mölndal spelar svettig, pulserande och svängig indierock. Under våren 2023 släpper bandet nytt material. För att fira detta kommer bandet till Vega Bryggeri, förvänta er sylvassa gitarrer och klubbvänliga refränger med lekfullt dystra texter.

Datum : Torsdag den 30 mars – På scen fr : 20.00

Lars Bygdén + H. Self (SE) Obs! Nytt datum - 20 april

Lars Bygdén är en stark scenpersonlighet som bygger upp mörka stämningar, men i hans mörker finns ljuset alltid närvarande bl.a. genom hur han i intervjuer och mellansnack ofta med humor, självdistans och en befriande lätthet behandlar de tunga ämnena i hans texter.

Förvänta dig en annorlunda konsertupplevelse som du garanterat kommer att lämna med ett leende på läpparna.

”Det är sällan musik är så okonstlad, kraftfull och omfamnande på samma
gång” 5/6, Nöjesguiden
”…skapar något oväntat och vackert. Körerna lyfter sorgen och albumet
till konst” 4/5, Jan Gradvall, Dagens Industri

Med en vässad penna och historier att berätta har Hammarbäck, eller H. Self, gjort hemmet i Telefonplan till ett svenskt Music Row, och hans låtskrivande har resulterat i samarbeten med bland andra Sabina Ddumba (”Scarred for Life”) och David Ritschard (”Rockbotten”, ”Än går det vågor”, ”Sverigerocken”, för att nämna några). Den 2 december släpper han singeln ”Kitchen Star / Let Us Hate Each Other In Peace”

Obs! Nytt Datum: tors 20 april
Insläpp: 18.00 – På scen: 20.00 & 21.15

Frågor om spelningen eller platsen maila: goran@vegabryggeri.se

Agent Side Grinder (SE) tors 4 maj

Vega Bryggeri & Headstomp Productions presenterar

Agent Side Grinder + support: MAG

Brommabaserade bandet Agent Side Grinder har alltid varit svåra att sätta en genre på. Rötterna finns såväl i den tidiga elektroniska musiken som i både post-och protopunk. Lika delar malande som explosivt. Lika delar dissonanta samplingar som melodiskt och elegant. Kända för sina energiska livekonserter.
Just nu är de aktuella med singeln Waiting Room. Låten är tagen från albumet Jack Vegas som släpps i början av 2023 — ett soundmässigt kliv tillbaka till bandets analoga ursprung— rått, närgånget och intensivt.

Datum: 4 maj 2023
Insläpp 18.00
På scen 21.00

Frågor om spelningen eller platsen – maila goran@vegabryggeri.se

Boka bord på bokabord@vegabryggeri.se

DommenGang (US) fre 12 maj

Dommengang utstrålar den amerikanska västkustens vilda frihet och sökande anda. Rocktrion levererar gitarrinnovation, serpentin-grooves och drivande trumspel med en slags glimten-i-ögat-övergivenhet.

Nya albumet Wished Eye är ett uttryck för glädjen att göra musik tillsammans. Fans av Danny Kirwan och Peter Green kommer att hitta mycket att älska i Wilsons gitarrlinjer, men Wished Eye är inte en tillbakablick. Den oemotståndliga gitarren är injicerad med djup psykedelia, kraftfullt uttrycksfullt trumspel och några förödande smutsiga bastoner. Markhams och Wilsons dubbla sång och genomtänkta texter driver bara fram denna kraft.

Dommengang ger en rockig punch samtidigt som de för lyssnaren in i det djupa rummet. Det är en härlig plats och en hyllning till kraften i att inte hålla någonting tillbaka.

Plats: Vega Bryggeri
Datum 12 maj
Insläpp 18.00
På scen 20.30

Frågor om platsen eller spelningen: goran@vegabryggeri.se

EASY - fredag 26 maj

Vega Bryggeri  & La Vaca Loca presenterar:

EASY

Med såväl nya plattan – A signal in the clouds (släpps 14 april) – som alla gamla hits i ryggen har Easys första konsert i Göteborg sedan 2014 alla förutsättningar att bli en minnesvärd upplevelse.  Easy utgjorde under 90-talet ett av Sveriges mest kända indiepopband. Debutalbumet Magic Seed, som kom ut 1990, var en stor framgång bland det brittiska musikfolket, hyllades i NME och Sounds och blev en inspiration för indiepopen i Sverige.
Förra året var Easy tillbaka i Pat Colliers studio och spelade in en ny skiva -A Signal in the Clouds- som utkommer den 14 april. Singlarna Alchemist Girl och Chameleons finns redan nu att lyssna på digitalt. Easy själva tycker att A Signal in the Clouds är det bästa de spelat in och ser fram emot att äntligen kunna presentera det nya (och gamla) materialet för konsertpubliken i Göteborg.

Datum Fredag 26 maj
Insläpp 18.00 – På scen från 21.00

Har du frågor om spelningen eller platsen – maila till: goran@vegabryggeri.se

Kanaan (NO) 28 maj NYTT DATUM!

Vega Bryggeri & El Borracho Bookings presenterar: Kanaan

Man får hålla hårt i hatten när bandet slungar ut sina monster-riff på låtar som ”Orbit”, ”Solaris pt.2” och inte minst ”Amazon”, där de får sällskap av en av Norges fetaste gitarrister – Hedvig Mollestad.

Bandet själva säger att de känner att kemin och låtskrivandet på detta nya album låter dem äga rockspråket som de flirtade med på Earhtbound, och det känns som en värdig uppföljare till den skiva som blivit mycket viktig i bandets historia.

På scen är Kanaan: Eskild Myrvoll, Ingvald Vassbö och Ask Vatn Ström

Datum: Söndag 28 maj

Dörrar: 18.00
På scen ca 20.30

Hedvig Mollestad Trio (NO) ons 8 mars

Vega Bryggeri & El Borracho Bookings presenterar:

HEDVIG MOLLESTAD TRIO (NO)

Hedvig Mollestad Trio är kärleksbarnet till Mahavishnu och Black Sabbath!
Eller var det Terje Rypdal och King Crimson?
Stonerswing – DoomJazz eller kanske Jazz Sabbath?
Spelar ingen roll – det är musik som ska få dig att sträcka händerna i vädret, flina från öra till öra eller kanske smila i skägget medan du nyper dig en kall öl och tänker att nu är livet på topp! ”Classic Rock Magazine”

Datum: Ons den 8 mars 2023
Insläpp: 18.00
På Scen: 20.30

Frågor om spelningen eller platsen maila: goran@vegabryggeri.se

Lyssna och kolla här!

__________________________
Fredagen den 24 feb
Livet Lekte + support La Massa Grejer
________________________

lyssna här:

__________________________
Torsdagen den 20 april
Lars Bygdén + H. Self (SE)
__________________________
Lyssna här:


___________________________
Lördagen den 4 mars
KANAAN (NO)
___________________________
Lyssna här:

___________________________
Onsdagen den 8 mars
Hedvig Mollestad Trio (NO)
___________________________

Lyssna här:

___________________________
Torsdagen den 30 mars
Jacob Öhrvall + Saaristola
___________________________

___________________________
Torsdagen den 4 maj
Agent Side Grinder (SE)
Förband: MAG
___________________________

Lyssna här: